Power free conveyor - type PF1500 og PF80

Power & Free banen er opbygget af 2 forskudte spor.
Kardankæden, hvorpå der er monteret medbringere, løber i det øverste spor og troljen løber i det nederste spor. Der er mulighed for at vognene mekanisk kan fra-/ tilkobles medbringeren på kardankæden.

Kardankæden løber kontinuerlig og når det er nødvendig at stoppe en vogn, aktiverer man et stop, hvilket frakobler den næste vogn fra medbringeren i kæden. De følgende vogne køre ind til de ventende vogne og bliver frakoblet kæden. Vognene bliver samlet i en buffer zone.Når den første trolje igen skal bruges, frakobles stoppet og den næste medbringer vil tage fat i vognen og den forlader buffer zonen og fortsætter til den næste destination. Så snart toljen har forladt stoppet, lukkes dette igen og alle de samlede vogne rykker en vogns længde frem, så der bliver plads til en ny.

Troljen kan køre til og fra forskellige områder i systemet ved hjælp af skiftespor.

Troljens destination kontroleres af et antal elektroniske sensorer, der aflæses før hvert skiftespor.

Systemet er opbygget med flere kædesystemer, hvilket tillader troljen at køre med forskellige hastigheder i specifikke områder.

Det elektroniske system er opbygget af PLC og PC systemer tilpasset kundens ønsker og behov til information og logistik.

Max. last Pf1500:    250 kg / vogn (2 stk. troljer)
Max. last Pf80:        2.000 kg